• Vrijwilligerswerk op je cv: een must op weg naar je nieuwe baan

  In al deze gevallen is het wellicht de moeite waard om je vrijwilligerswerk vroeg in je cv te vermelden. Waar je vrijwilligerswerk ook plaatst op je cv, zelfs een korte vermelding van vrijwilligerswerk is belangrijk.

  Op de  lijst met de top 10 kenmerken van goede werknemers, waar werkgevers naar kijken bij het selecteren van de kandidaten staat Vrijwilligerswerk op de 5de plaats.

  Vrijwilligerswerk? Vrijwilligerswerk scoort altijd goed. Dit laat maatschappelijke betrokkenheid zien en dat is wat veel bedrijven tegenwoordig willen uitstralen. Vermeld op je cv wat voor vrijwilligerswerk je hebt gedaan.

  De meeste bedrijven zijn zich ervan bewust dat ze mensen nodig hebben die zich inzetten voor de goede zaak. Recruiters waarderen over het algemeen mensen die iets terugdoen voor de maatschappij. Je vrijwilligerswerk laat zien dat jij zo iemand bent.

  Wat laat je zien met vrijwilligerswerk? 

  Je hebt duidelijke waarden
  Als je vrijwillig anderen helpt, betekent het dat jij volop in de maatschappij staat en jouw rol daarin belangrijk vindt. Het draait bij jou niet alleen om school, maar ook om een steentje bijdragen. Dezelfde waarden die jou ertoe bewegen om vrijwilliger te zijn, worden tussen collega’s onderling en naar externe partijen toe gewaardeerd.

  Je zit vol energie
  Ga er maar eens aan staan: naast school ook nog eens vrijwilligerswerk. Als je dat enige tijd volhoudt, is dat voor de potentiële werkgever een indicatie van jouw energie. Jij steekt je handen graag uit de mouwen!

  Je bent van alle markten thuis
  De kans is groot dat je bij jouw vrijwilligerswerk andere taken hebt dan de baan waarop je straks solliciteert. Je gaat bijvoorbeeld veel meer met mensen om in een verzorgende rol, of je werkt met je handen terwijl je op de ‘betaalde werkvloer’ vooral met je hoofd werkt, waardoor je zowel professioneel als persoonlijk in balans blijft.