• TSC Dames geven een clinic voor alle meiden uit Oosterhout en omgeving…

  Zaterdag 20 maart stond de eerste activiteit op het programma. Een leerzame maar vooral ook leuke voetbalclinic georganiseerd door de dames van TSC voor alle meiden uit Oosterhout en omgeving die graag willen voetballen. Voor deze activiteit (en ook de aankomende activiteiten) is er bewust gekozen om iedereen de mogelijkheid te geven mee te doen. Je hoeft dus geen lid te zijn van TSC om mee te kunnen doen.

  De eerste meiden melden zich al ruim voor de aftrap van de clinic. Zij zagen een 5-tal dames uit TSC dames met de hooftrainer alle partij- en spelvormen klaar zetten. Voor de meiden waren er verschillende vormen uitgezet om op een leuke wijze bezig te zijn met voetballen. Maar de aanwezige bubble ballen kregen veruit de meeste aandacht van de meiden!

  De organisatie heeft ervoor gezorgd dat er voor alle meiden leuke spelvormen konden worden gespeeld. Zo werd de behendigheid op de proef gesteld.. 4 tegen 4 met 4 doeltjes.. afwerken op doel.. schieten/afwerken op doel en je wordt daarna doelverdediger (achteruitlopend).. voetbaltennis.. de smartgoals waren aanwezig en natuurlijk een wedstrijd voetballen in een bubble bal..

  Onder het toeziend oog van de voorzitter en enkele bestuursleden die ook aanwezig waren, werd er afgetrapt om 11.00 uur. Het weer werkte ook prima mee, een mooie voetbalmiddag was in de maak.

  De meiden werden allemaal ingedeeld in kleinere groepjes waardoor er weinig tot geen wachttijden ontstaan. Alle groepjes stonden onder begeleiding van één van de dames uit de TSC damesselectie.

  Een woord van dank voor Nicole, Angeline, Sanne, Shirin en Arzu die deze middag samen met de hoofdtrainer hebben georganiseerd en vooral ook begeleid.

  Het bubble voetbal was voor alle meiden toch wel de oefening waarnaar werd uitgekeken. Botsend tegen elkaar aan een wedstrijd voetballen. En uiteraard kijken of jij het sterkst in je schoenen staat. Geweldige bewegingen gezien die bij menig turnwedstrijd niet misstaan! Van salto’s achterover tot gewoon op het hoofd stilstaan. En als er even geen aanleiding was voor het maken van deze capriolen, gingen een aantal meiden zelf aan de slag met salto’s etc.

  Soms zeggen de vele foto’s en video’s vaak meer dan met woorden te beschrijven.

  Behalve de eerder genoemde bubble ballen was er voor veel meiden ook een eerste kennismaking met smartgoals. Kleine doeltjes met lichtjes die op willekeurigheid verspringen als je er doorheen loopt ofwel een bal doorheen speelt. Afwerken op het grote doel gaf ook een goed beeld van hoe de meiden vanaf ± 20 meter de bal in het doel konden passen. De organisatie had er een net ingehangen waarvan de 4 hoeken een uitsparing kende. Hierdoor kon je gericht passen en er een wedstrijd van maken door te kijken wie er aan het einde de meeste punten bij elkaar heeft geschoten. Voor de jongste meiden werd de afstand van het doel verkleind.

  Natuurlijk was er in het parcours ook een 4 tegen 4 vorm opgenomen. Ditmaal de vorm met 4 doeltjes. Leuke momenten ook alhier met enige regelmaat goed voetbal door de aanwezige meiden.

  Afwerken op een doel en dan achteruit lopend je eigen doel verdedigen werd door veel meiden in eerste instantie verkeerd ingeschat. Vaak nog kijkend naar je schot op doel.. vergeten terug te lopen.. en je tegenstander scoorde al.. ofwel als je teruglopend je doel verdedigde al struikelend op de grond vallen. Hilarische momenten ook hier!

  Voetbaltennis werd met aangepaste regels gespeeld. Bij sommige groepjes ging dit best goed zoals we dit spel eigenlijk kennen.. bij vooral de jongste meiden werden de spelregels aangepast zodat ook zij dit als heel leuk ervaarden. Voor de behendigheid werd er een spel gespeeld door het raken van een kaatsbord.. je ontvangt de bal terug.. scoren in een klein doeltje.. Tot zover dacht iedereen, dat kan ik ook. Maar na enige tijd werd het doeltje omgedraaid.. en moest je de bal over het doel schieten tegen de omheining waardoor de bal terug in het doeltje viel. Voor sommige meiden leek het alsof het niets uitmaakt of je rechtstreeks in het doeltje kon schieten of via de omheining. Maar het merendeel van de aanwezige meiden wist deze uitdaging niet te voltooien.

  Om 13.00 uur werd de clinic afgesloten, waarna iedereen met een tevreden gevoel van het veld ging. Enthousiast rennend naar een ouder of druk kletsend onderling over de leuke momenten. Een geslaagde eerste activiteit als we alle reacties na afloop rondom het veld horen.

  Er was ook een groepje meiden die geen genoeg kregen van het bubble voetbal en nog even terug in de opgeblazen ballen kropen. Lachen.. gieren.. brullen totdat ook deze spullen moesten worden opgeruimd. Papa en Mama moesten nog maar even wachten!

  Als organisatie kunnen we zeker terugkijken op een geslaagde activiteit! Een activiteit georganiseerd door de TSC dames voor alle meiden die het leuk vinden om te voetballen..

  Op naar de volgende activiteiten in april, mei en juni. 

  Wil je meer weten over aankomende activiteiten, hou dan onze social media in de gaten! Alle meiden uit Oosterhout en omgeving zijn welkom, als je maar van voetballen houdt…

  Ook kan je ervoor kiezen om een email bericht te sturen naar de hoofdtrainer (hans.mols@vvtsc.nl). Hij zal ervoor zorgdragen dat op het moment dat we een nieuwe activiteit op bekend maken, je automatisch een bericht in je inbox ontvangt.

  Na het ontvangen van een email, zal u om enkele gegevens worden gevraagd.