• Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland heeft een positief effect. Eén van de allerbelangrijkste? Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel. Bovendien vergroot het juist toepassen van de regels de kans dat je als team winnend het veld verlaat.

    Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers uit 1998 verplicht het spelregelbewijs te halen. Elk seizoen komt er een nieuw geboortejaar bij. Het maakt voetballers namelijk van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

    Bewijs halen via Voetbalmasterz

    De KNVB heeft daarom Voetbalmasterz.nl in het leven geroepen. Een flitsende site die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beiden aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

    TSC spelers en het spelregelbewijs

    Alle spelers die het spelregelbewijs nog moeten halen, hebben via de mail een activatiecode ontvangen. Zij hebben nog maar enkele weken om hun spelregelbewijs te halen. De eerste overtredingen worden nog niet bestraft, maar na de 5e overtreding krijgt de speler een speelverbod. Na de 7 overtreding wordt de vereniging TSC een geldboete opgelegd en krijgt de speler een wedstrijd schorsing. Mocht de speler met een speelverbod onverhoopt toch gaan spelen en wordt er door de KNVB een boete opgelegd aan TSC dan zal TSC de boete verhalen op de speler.