• Geoliede machine TSC op stoom: ‘Toch zeg ik nog iedere week dat we moeten zorgen dat we niet degraderen’

  OOSTERHOUT - De bladeren vallen onophoudelijk van de bomen en het is zurig koud. Herfst. Of toch lente? Bij TSC wel, want daar breekt de zon steeds vaker door. Bij Beek Vooruit zitten ze middenin een ferm herfstdipje. Ondanks dat de wedstrijd, door een lekke band bij de auto van de scheidsrechter een half uur later begon, zegevierde TSC eenvoudig: 4-0.

  De thuisploeg startte sterk en was dominant. Het maakte het spel en liet de bezoekers vooral hopen op een gevaarlijke uitval of een inleving van de gebroeders Loek en Joost Schalk. Ryan Snoeren kopte al vroeg raak, zag daarna zijn tweede doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel, om vervolgens net na rust zijn kwaliteiten prachtig te etaleren. Een afvallende voorzet kwam voor de voeten van de behendige buitenspeler die met een prachtig balletje alles en iedereen te kijk zette. Het hoogtepunt van de wedstrijd. Een wedstrijd waarin Beek Vooruit bar weinig liet zien.

  Harde realiteit

  Beek Vooruit-trainer Marcel van Helmond had goede hoop dat zijn ploeg een wederom een vuist kon maken. Vorige week kwam Beek Vooruit terug van een 0-4 achterstand, om uiteindelijk 5-5 te spelen tegen Uno Animo. ,,Helaas geven we dat totaal geen goed vervolg tegen dit degelijke TSC.” Het mist vastigheden in het elftal, mede door veel blessureleed. ,,Je ziet dat bij de spelersgroep. Ze missen vertrouwen en een stukje beleving. Eigenlijk ga je daardoor al met een 1-0 achterstand het veld in. We moeten heel veel schuiven en hebben momenteel erg weinig te kiezen. Dat zijn geen excuses, maar is wel de harde realiteit.”

  Hoe anders is dat bij TSC, dat met een wedstrijd meer dan nummer twee RBC, aan kop staat. Daar lopen ze de polonaise nog zeker niet, al gaan de spelers volgens trainer Ad Looijmans wel de elfde van de elfde vieren. ,,We zijn een weekje vrij, dus dan mogen die jongens uiteraard tijd maken voor andere dingen.” Looijmans ziet dat het met zijn ploeg momenteel erg voor de wind gaat. ,,We missen weinig spelers, we hebben veel vastigheden in het team en kunnen met onze reserves ook gewoon veel kwaliteit inbrengen. Daar mogen we erg blij mee zijn.”

  Plezier

  En misschien nog belangrijker, het elftal straalt plezier uit. ,,Het voelt allemaal vrij natuurlijk op deze manier. We spelen graag ons eigen spelletje en hebben daar ook geloof in”, vervolgt de trainer. ,,We hebben ook al heel wat potjes moeten vechten voor de punten, maar ook kan deze ploeg.” De drie punten waren tegen de oranjehemden pas echt zeker, toen Lars Basstein namens Beek Vooruit kon gaan douchen door een rode kaart. Tom Rijvers en Bas Blokdijk mochten daarna ook nog hun doelpuntjes meepikken.

  Gaat bij TSC de vlag al uit? Zijn er aspiraties om mee te doen om de bovenste plekken in de tweede klasse? ,,Eigenlijk zeg ik nog iedere week dat we moeten zorgen dat we niet degraderen”, zegt de oefenmeester in alle eerlijkheid. ,,De jongens lachen daar nu elke keer om, maar ik doe het toch. Misschien beginnen ze me nu minder serieus te nemen, haha!” Over twee weken wacht runner-up RBC. Een potje om naar uit te kijken. Bij Beek Vooruit valt het woord ‘handhaven’ ook, maar eigenlijk wil Van Helmond weer zo snel mogelijk compleet zijn om fris en leuk voetbal te spelen. Dat zou voor de Beekenaren momenteel de grootste winst zijn.

  'Eigenlijk zeg ik nog iedere week dat we moeten zorgen dat we niet degraderen'

  Ad Looijmans, Trainer van TSC