• Maatschappelijke stages

    TSC biedt mogelijkheden om scholieren in het vmbo, havo en vwo hun (maatschappelijke) stage te doen. Er is veel mogelijk, maar het moet wel gaan om vrijwilligerswerk.

    De essentie van een (maatschappelijke) stage is dat jongeren leren om met onbetaalde arbeid hun bijdrage te leveren aan de maatschappij. De jongeren worden zich ook bewust van hun omgeving. Maatschappelijke stage is niet meer verplicht gesteld door de overheid maar de scholen mogen zelf beslissen of hun leerlingen nog stage moeten lopen.

    Leerlingen zijn redelijk vrij om invulling te geven aan de maatschappelijke stage. TSC is een voetbalorganisatie waar een doorsnede van de Oosterhoutse samenleving samenkomt op de voetbalvelden op sportpark de Warande en om dit mogelijk te maken faciliteren vele vrijwilligers van trainers tot accommodatiebeheerders, van schoonmakers tot bestuursleden, van kantinepersoneel tot aan planners en begeleiders en nog veel meer actief. Een ideale omgeving om kennis te maken wat er in de wereld van het voetbal dient te gebeuren om op het voetbalveld 11 tegen 11, 8 tegen 8, 7 tegen 7, 6 tegen 6 of 4 tegen 4 spelers te kunnen laten voetballen.

    Belangrijk is te zorgen voor een leuke en leerzame invulling. Houd je van voetballen, dan kun je een stageplek zoeken die daarop aansluit bij TSC. Een maatschappelijke stage als voorbeeld kan zijn, training geven aan kinderen. Het initiatief van de leerling wordt dan ook gestimuleerd. Voor de mogelijkheden binnen de vereniging, neem contact op met de secretaris via onderstaande link.

    Voor meer informatie: secretaris@vvtsc.nl