• Op 82-jarige leeftijd is afgelopen weekend, na een slopend ziekbed, het oud-lid van T.S.C.; Cor Kops overleden.

  Cor was tot op het laatst betrokken bij zijn TSC, al was het alleen nog zijn kleinzoon Wouter die hij vast elke week nog zag spelen.

  Cor debuteerde op 17-jarige leeftijd al in het eerste. Hij was een technisch begaafde middenvelder, die o.a. samenspeelde met keeper Baeten, Karel vd. Schriek en Leo van Halderen. Na zijn actieve loopbaan ging hij, samen met broer Jac spelen in het roemruchte Zaterdag-elftal. Hij trainde op dinsdag- en donderdagavond nog een tijdlang de lagere senioren.

  Hoofdklasse

  Tijdens de hoogtijdagen van TSC, begin jaren 90 van de vorige eeuw, in de hoofdklasse was Cor leider van de reserves. De hoogste jeugd heeft hij ook nog even getraind, maar de meeste voldoening vond hij, tot zijn 75-levensjaar, als promotor en trainer op woensdagmiddag, samen met oa. Frans de Jong, Monnie Aertsen en Gerard Sestig. Dit trio zorgde ervoor dat de jongste pupillen, die nog niet in teamverband konden voetballen, toch de fijne beginselen van het leuke spelletje onder de knie kregen.

  Discussie

  Cor was ook een man met een eigen mening. Dat dit weleens botste zal niemand verbazen. Toch kwam er dan, na een korte en felle discussie, altijd weer het belang van T.S.C. bovendrijven en werd er weer vrede gesloten. Het zal voor de familie een heel gemis zijn, maar bij zijn favoriete Blauw-Wit zullen ze hem altijd blijven herinneren.