• Als je de eindjes moeilijk aan elkaar kunt knopen, is het geen vanzelfsprekendheid om je kinderen te laten sporten bij een voetbalclub. Maar gelukkig weten ouders die moeite hebben om rond te komen, steeds vaker Stichting Leergeld te vinden. De Stichting springt bij zodat de contributie en het wedstrijdtenue betaald worden.

    De stichting kan niet voorzien in bijvoorbeeld scheenbeschermers en thermokleding. Daarom besloten twee voetbalmoeders, Kitty Marijnissen en Eva Verwijmeren de weggeefwinkel op te zetten. “Wij zien zulke enthousiaste voetballertjes die ook gewoon in de winter een thermobroek nodig hebben! Dus onder het mom van: Iedereen doet mee bij TSC! openen we nu de weggeefwinkel bij onze club.”                    

    Alle leden kunnen hun schone en te klein geworden voetbalkleding op afspraak inleveren bij Kitty en Eva. En de voetbalmoeders zorgen ervoor dat alle ouders met een kleine portemonnee op een laagdrempelige manier kunnen shoppen in de weggeefwinkel. “We hebben contact via what’s app en gewoon informeel langs de lijn of het schoolplein. Mensen die niet veel te besteden hebben ervaren helaas vaak schaamte, daarom werken we alleen 1:1 en op afspraak. Wel zo fijn.”

    De weggeefwinkel start in het nieuwe seizoen en zo draagt TSC eraan bij dat alle kinderen zorgeloos lekker kunnen voetballen bij de trots van Oosterhout.

    Wilt u een afspraak maken om te doneren of om te shoppen, stuur dan een berichtje naar Kitty (06-11655398) of Eva (06-16452874).